Om lure seg selv

For noen år siden så jeg et intervju på tv, der en eller annen ( det er meget mulig det var Thomas Hylland Eriksen -siden han iallfall er morsom  nok, men det får dere ta med en klype salt) hadde forsket på hvorfor i all verden han aldri fikk somlet seg til å  skrive ferdig oppgaven sin. (Om det var hovedfag eller doktorgradsavhandling er jeg ikke sikker på)
Han sa at han hadde somlet bort så mye tid underveis, at han til slutt fant ut at selve oppgaven måtte handle om hvorfor i all verden han ikke fikk skrevet den!

Konklusjonen hans var noe slikt som at det var fordi dersom et menneske har valget mellom å gjøre noe som tar kort tid og noe som tar lang tid, vil den kortvarige løsningen stort sett alltid vinne.
Han sa at han alltid hadde tid til et kaffebesøk som tok et par timer, han hadde tid til å dra på trening et par timer osv osv, men han hadde  aldri tre år "til overs" slik at han fikk satt i gang med oppgaven sin.

Jeg skjønner'n godt jeg!

I dag har jeg vasket opp en gedigen oppvask
vasket tre maskiner med klær
sortert og kastet søppel
båret syklene ned i kjelleren
skiftet på alle sengene
ringt to venninner
ringt bestemor (!!)
støvsuget
lest minst hundre blogger
skravla med nesten alle kontaktene mine på msn
laget en gedigen salat (der alle ingrediensene selvagt ble hakket opp til en uigjenkjennelig masse)
spilt tre runder backgammon
sett tv
drukket fjorten kopper kaffe
-og strikket en hel masse.


Denne strikkingen har virkelig blitt en dille.
Jeg hadde egentlig en ørliten baktanke ved å lære meg å strikke, siden jeg nå har fått så lyst til å kvitte meg med røyken en gang for alle.  Dersom man skal slutte å røyke, er det jo en kjensgjerning at man trenger noe annet å holde på med. Derfor måtte jeg lære meg å strikke først, og SÅ slutte å røyke.

Det har selvsagt virket helt mot sin hensikt.

Oppgaven min skal leveres om halvannet døgn, og jeg har ikke skrevet noe mer enn en halv innledning.
Dette kommer nok helt sikkert til å resultere i at jeg kommer til å sitte oppe halve natta og røyke minst tusen røyk fordi jeg er så stresset ved tanken på alt jeg ikke har skrevet fordi jeg heller har brukt tida mi på å strikke.

Akk hvordan skal dette gå.

-Nei, har du sett?
Nå har jeg jo brukt minst et kvarter på å snakke om oppgaven min her også, det kan kanskje (dersom man legger godvilja til) settes inn på "fornuftig-kontoen" min?
Jeg skal snart begynne å skrive helt på ordentlig.
Tror bare jeg skal strikke bittelitt først


-C-

PS. Jeg måtte selvsagt sjekke ut dette med hvem som hadde kommet med uttalelsene om kort/lang tid, og det var T.H. Eriksen. Utdypet i boka "Øyeblikkets tyranni"
DS

n kommentar

Ingrid Sofie

22.11.2006 kl.21:56

Hehe.. =)

Skriv en ny kommentar

hits