det er vår i luften og snart jul

Jeg er fiks ferdig med praksisperioden min, og burde skrive oppgave i stedet for å lese blogger og nyheter. Dessuten leste jeg at Anne-Cath Vestly døde i natt, og det gjorde meg så trist at jeg fikk lyst til å gråte.
Tannlegetimen min gikk helt fint, og jeg lurer på om jeg holder på å få kurert den lammende tannlegeskrekken jeg har hatt i flere år. Jeg fikk lyst til å klemme tannlegen min fordi han er så snill og vet at jeg er redd, og alltid gir meg beskjed om hva han skal gjøre, og fordi han i dag brukte sikkert 20 minutter på å fjerne tannstein fra fire tenner. "jeg skal være så forsiktig som jeg aldri har vært før"  -men han fikk ingen klem, og ingen pepperkake selv om det snart er jul, og selv om han cirka den snilleste personen jeg vet om akkurat i dag.

Jeg er snart i gang med mine siste måneder som student, og jeg skulle ønske at jeg skulle være i praksis i mange år til. Jeg har drømt om pasientene "mine" hver natt i det siste, og jeg har flere ganger hatt lyst til å ringe bortover for å høre om Ola Nordmann omsider kom seg ut av den verste psykosen, eller om han fortsatt plages av menneskene som bor i veggene og amfetaminfabrikken i gulvet. Hvem vet? Ikke jeg, og ikke finnes det noen her i verden som har lov til å fortelle meg det heller, nå som jeg brått og brutalt ble hevet ut av det gode selskap da jeg leverte tilbake nøklene mine og forlot sykehuset på fredag klokken 13:00

Jeg drikker uhorvelige mengder kaffe, og tenker at jeg sikkert våkner av det sånn til slutt, og jeg har kanskje også et ørlite håp om at mengden kaffe kan skvulpe rundt i magen og til slutt drukne den store klumpen jeg har der. Jeg tenker på ei jente jeg er glad i som skal begrave mamma'n sin i morgen, og føler meg teit for at jeg nesten gråt ved tanken på at mamma'n til Knerten og Lillebror er borte.
Jeg tror det har noe med tid, alder, voksenhet, barndom som er over og i det hele tatt å gjøre.

Det er plussgrader ute, og jeg skulle ønske at det betød at våren var i anmarsj. Jeg klarte nesten å lure meg selv til å tro at det var vår i dag. Jeg kikket opp på tretoppene som var badet i solskinn, og tenkte at "ja, sånn ser det jo ut rett før løvet spretter" og så kunne jeg være glad for det i noen få minutter før jeg atter innså at jeg var på vei til tannlegen, og at jeg hadde aller mest lyst til å bråsnu, for å gjemme meg under dyna i den fine varme senga mi.

Ellers har jeg kjøpt så mye sjokolade at jeg tror jeg kan være kvalm i minst fire dager uten stans. Jeg har ikke kjøpt noen julegaver, og trives godt  i LALALALA-land i så måte. Oppgave først, og så jul. Trur eg.

Tror forøvrig at det nye året kommer til å bli en super-hit. Jeg har en del planer, og har null og ingen tro på at det kommer til å skje noe trist på veldig lenge. Jeg så forresten et stjerneskudd her om dagen, og måtte tenke meg om i minst et minutt før jeg kom på hva jeg skulle ønske meg. Tror det er et godt tegn. Vet det er et godt tegn.

Ikke helt på sin plass med en oppsummering av 2008 ennå.
Kommer nok
etterhvert


-C-

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits