drømmen om en trombone

Etter at jeg flyttet, har jeg sovet skikkelig urolig.
Ikke fordi jeg ikke trives, tror jeg, men fordi dette har vært en periode med fryktelig mye stress og mas.


De første nettene våknet jeg til stadighet opp med ett eller annet merkelig ord i hodet. Et slikt ord som virker som det inneholder alle svar på alle spørsmål jeg noensinne har tenkt og kommer til å tenke på å stille meg selv.
For eksempel våknet jeg en natt, og var sikker på at TAMALE var noe helt forfryktelig viktig i forhold til eksamenen min. Jeg fortet meg å taste det inn på mobilen, sånn at jeg skulle være sikker på at jeg ikke glemte det innen det ble morgen.
Morgenen kom, og google kunne fortelle meg at Tamale er navnet på en matrett og på en by i Ghana. Ingen umiddelbare bjeller, selv om jeg var sikker på at læreren min i sosialantropologi hadde fortalt noe viktig om dette. (Noe hun selvsagt svarte avkreftende på da jeg spurte henne etter endt eksamen)

Etter en lang periode med slike ord midt på natta, kom det en periode der jeg drømte at jeg flyttet hele tida.
Enten flyttet jeg tilbake til det gamle huset mitt, eller så hadde vi på en eller annen merkelig måte bestemt oss for å flytte ut fra dette (koselige fine) og inn i et mye mindre og styggere. - gjerne sammen med en annen familie som vi måtte dele kjøkken eller bad eller noe slikt med.
Nuvel. Dere som kan litt om drømmer kan jo tolke dette akkurat dit dere vil.
Hus= deg selv osv.

Denne perioden med flyttedrømmer var fryktelig slitsom, og jeg var ofte fullstendig utslitt når jeg omsider våknet.

MEN
de siste to nettene (etter at jeg begynte å jobbe) har jeg bare drømt sånne morsomme ting igjen. Fortsatt med innslag av usikkerhet og forvirring, men de har vært mer lik de vanlige kaotiske drømmene mine.


Natt til i går drømte jeg blant annet at jeg fant en trombone på bakken. Dette er jo egentlig ikke så rart i seg selv, siden jeg jo har det med å finne instrumenter her og der.
Jeg plukket den opp, og spilte med den største selvfølgelighet bursdagssangen til venninna som jeg gikk sammen med. Hun ble svært imponert over at jeg kunne spille på en slik, hvorpå jeg svarer med meget falsk beskjedenhet at:
"nja...du vet....  Jeg HAR jo faktisk spilt klarinett i Tolga Skolemusikk  (dere burde definitivt trykke på linken for å høre) i to år, så det er ikke så rart. Jeg kommer jo fra en ganske musikalsk familie" (Så lett atte)

Det som var så fortærende i denne drømmen var at jeg ikke kunne huske hva instrumentet het da jeg senere i drømmen (fortsatt i en meget så henslengt tone) slumpet til å fortelle at "jah, jeg spilte forresten bursdagssangen på en...eh...øh...hva er det det heter"

Jeg husker at jeg forsøkte å mime hvordan man spilte med den (inkludert lyd), men det var ingen som skjønte hva jeg holdt på med.
Så er det ett eller annet inni meg som sier at det heter trekkbasun, men...
Basuner? Har ikke det noe med engler å gjøre? Nei, det var definitivt ikke basun.
På bristepunktes rand sier jeg at "Men, det er sånn som Pink Panter spiller på !!"
Det er fortsatt ingen som forstår hva jeg mener.
Jeg resignerer og sier "Jaja, det var sikkert en gitar"

(da jeg omsider våknet av denne drømmen, var google atter min venn, og kunne fortelle meg at det var "Trombone" jeg ikke klarte å komme på. Jeg vet fortsatt ikke om Pink Panter noen gang har hatt med seg en trombone, men underbevisstheten har vel fanget opp et bilde en eller annen gang)I natt drømte jeg at jeg hadde fått tilbake hjemmeeksamenen min, og jeg oppdaget til min store overraskelse at jeg jo ikke hadde skrevet 15 sider fornuftig tekst, men derimot hadde jeg laget en tegneserie.
I våken tilstand husker jeg ikke helt hva den handlet om, men det var veldig fine, fargerike og eventyrlignende tegninger, og handlet om en snill Tingeling og en eller annen superhelt jeg hadde diktet opp.

Jeg husker jeg var ganske fornøyd med hvordan jeg hadde løst oppgaven, selv om jeg nok var litt bekymret for hvordan dette ville stille seg i forhold til krav om skrifttype og linjeavstand.

:o)


Ellers er det ganske så fine dager for tida også nå.
Jeg har begynt å jobbe litt.
Hittil har jeg lekt Fleksnes på lageret i en dag.
Jeg har loddet/skiftet plugg på 30 adaptere,
og jeg har skrudd sammen en del GPS-mottagere og radioer.
Det har gått ganske bra, og har ikke hatt noen veldig store tabber (sånn rent bortsett fra at jeg i dag klippet bort feil del av et kretskort til 10 000 kroner)


Jeg jubler for ny ekteskapslov, og skal skåle for den minst fem ganger på lørdag.


På fredag faller første sensur, og jeg gleder meg virkelig til å oppleve drømmene mine etter den tid også.

SoLong
-C-

3 kommentarer

CamKarMir

14.06.2008 kl.18:18

Jeg har ryddet på PC'n min og skulle legge deg til på Feed'n. Men så finner jeg ikke link til å abonnere på nye innlegg fra deg!! Er det jeg som bare ikke ser den? Jeg kan jo bare gjøre som jeg pleier; svinge innom deg en gang i blant. Men med feed så ser jeg jo lett om du har skrevet noe nytt siden sist :-)

Cecilium

16.06.2008 kl.21:09

Hmmm.Den er visst borte!Det har vært en del tull og tøys inne på siden min for tida, så det kan jo hende at den dukker opp igjen om ikke så lenge.- eventuelt må jeg gjøre alvor av å flytte hele bloggen til et sted der jeg kan bestemme helt selv.Inntil videre må du nok bare fortsette med å svinge innom en gang i blant :o)-C-

Beatelill

23.06.2008 kl.02:31

Hei :) Mange rare drømmer, hehe. Det er spennende å tyde drømmer. Du skriver forresten bra.

Skriv en ny kommentar

hits