Ny tid

Det er så herlig å ha hage !
Nå har vi bodd i det nye huset vårt i nesten fire uker, og jeg begynner så smått å føle meg hjemme.
Det er fortsatt pappesker her og der, og fortsatt en del saker og ting som ikke har funnet sin plass her i heimen, men likevel begynner jeg å føle at jeg låser meg inn i mitt eget hus om kvelden, og ikke at jeg låser meg inn i en eller annen feriebolig.

Den første uka her oppe var merkelig.
Mye på grunn av den forrige leietakeren som ikke klarte å flytte ut når hun skulle, hehe.
Da vi kom med flyttelasset vårt torsdag første mai, bodde det fortsatt noen her!
På soverommene hadde hun fortsatt klær i klesskapet.
På kjøkkenet var det fortsatt skitne kopper i oppvaskmaskinen.
På stua hang det fortsatt bilder på veggene, og på gulvet sto det et par tørkestativ med klær på.
Ingenting var vasket, og midt oppi kaoset sto jeg, kjæresten min og to tilhørende barn.
Joda.

Det sier seg selv at det så langt fra var innflytningsklart. En smule frustrerende, men det ordnet seg.
Ungene ble sendt oppover til min lille yndiges pappa, og jeg og min kjære belaget oss på å sove på madrass på gulvet i den gamle leiligheten (som jeg heldigvis hadde avtalt å ikke levere nøklene til før mandagen etter)
Det ble en hyggelig helg likevel. En helg med vasking, littebitt flytting, og en legendarisk utflytningsfest.
Det er helt utrolig hvor mye morsomt man kan ha det i en tom leilighet som ikke inneholder mer enn sju mennesker, to stoler, en ødelagt sofa (som vi fant i kjelleren) og et stereoanlegg.

Etterhvert klarte den forrige leietakeren å flytte sakene sine ut i hagen (!), og vi kunne begynne å bo her sånn på ordentlig.

De første dagene føltes det ut som om vi var på ferie ett eller annet sted, og jeg tror ikke jeg helt skjønte at jeg hadde flyttet før jeg var på besøk nede hos et par venner av meg. Der var heldigvis alt ved det normale, og jeg følte at jeg hadde kommet tilbake til det Trondheim som jeg kjenner så godt.

Nå har jeg, som sagt, begynt å føle meg hjemme, og jeg er dypt og inderlig forelsket i både hus og hage.
Huset er gammelt, knirkete og veldig sjarmerende. Dersom du tar deg en runde her oppe på Singsaker, så kommer du til å se hundrevis av flotte hus med velstelte hager, og midt oppi alt det fine, står det slitte gamle -- som er vårt :o)
Jeg har aldri bodd et sted der man har hatt en slik hage helt for seg selv. En hage der man kan drikke kaffe, leke litt, grille, drikke øl, skravle, lukte på blomster, og ikke minst lese til eksamen. Det er nesten sånn at jeg blir misunnelig på meg selv.  Atpåtil har vi en haug av forskjellige bærbusker og frukttrær, og når jeg får tenkt meg litt om, så ville jeg byttet ut den gamle trappa mi med denne hagen sånn cirka nårsomhelst.
Glad !

Ellers har den siste tida vært preget av mye skolearbeid.
Hjemmeeksamen ble omsider levert, og jeg har egentlig ikke så lyst til å tenke noe mer på den, hehe.
Jeg tror nok ikke de kommer til å stryke meg, men reslutatet ble temmelig så middelmådig. Først og fremst fordi vi fikk et kasus fra barnevernet, noe som jeg så absolutt ikke hadde lyst til å skrive om, men også fordi jeg selvsagt våknet opp med feber og halsbetennelse dagen etter at oppgaven ble oss utlevert. Syk Cecilium jobber ikke like godt og effektivt som Frisk Cecilium.
Nuvel.

Nå er det en liten uke til skoleeksamen, og jeg prøver for mitt bare liv å forstå sosialøkonomi. Økonomi er innvikla og vanskelig, og jeg har null grunnlag å bygge videre på. Resten av fagene går nok greit.

Etter endt eksamen har jeg fire dager fri før jeg skal begynne å sommerjobbe. Blir sikkert helt ok, selv om også dette blir innen et felt jeg ikke har peiling på, hehe.

Jeg har også blitt tildelt/ fått valgt meg en praksisplass til neste år; noe jeg ser fram til med en skrekkblandet fryd. Jeg skal være i praksis på et sted der de arbeider med psykoser og ruslidelser, og jeg ser for meg en temmelig tøff periode - selv om jeg i hovedsak skal observere og lære, og ikke arbeide så mye direkte i løpet av månedene praksisen pågår.

Joda, tida framover blir nok fin.
Trur eg.

Nå skal jeg koke kaffe, flytte meg ut i hagen (Trådløst Internett er også fabelaktig når man er vant til å måtte ha en lang ledning på slep) og gjøre et nytt forsøk på å forstå alle disse markedskryssene til Smith og Keynes.


Fine dagen til dere!

-C-

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits