Mange tanker, lange tanker

Jeg har hatt ufattelig mye å gjøre den siste tida.

Nå er jeg i innspurten av praksisperioden min på skolen, og har ørten oppgaver som skal skrives, pensum som skal leses, og møter som skal gjennomføres.
Samtidig har barnet hatt influensa og ferie.
Venneflokken begynner å murre over mitt manglende engasjement, og hodet mitt er kranglete fordi jeg sover altfor lite.

Siden jeg alltid har vært en sånn person som ikke liker å gjøre ting jeg MÅ gjøre, har alt gått litt i stå i det siste.
Jeg føler at jeg må lese pensum -- så da leser jeg heller den siste nygårdshaugboka en gang til.
Jeg føler at jeg må finne på noe hyggelig med de to jentene jeg ikke har sett siden nyttår, så da ligger jeg heller i badekaret en hel kveld.
Jeg føler at jeg må skrive et par oppgaver, så da spiller jeg heller backgammon hver gang jeg skrur på PC'n.
Jeg har tilog med følt at jeg så absolutt burde oppdatere denne bloggen også, og har ikke funnet en eneste ting å skrive om.

Det er så rart hvordan tankene mine slutter å fungere fornuftig akkurat når jeg hadde trengt de fornuftige tankene aller mest?
Når man har mye å gjøre, og huset er i kaos, skulle man tro at den fornuftige delen av deg gjorde en skikkelig innsats for å få deg i gang igjen, men slik fungerer det ikke for meg.
For min del klarer den ufornuftige delen av meg å overtale meg om at "Jada jeg er den fornuftige delen av deg, og jeg sier at det ikke er noe vits i å gjøre noenting, siden du uansett ikke har tid til å gjøre alt"

Dessuten begynner jeg alltid i feil ende når jeg skal ordne opp i ting.
For eksempel:
På kjøkkenbenken står det en kjele med suppe fra fredag formiddag.
Jeg har ikke tenkt å varme den opp, men har heller ikke tenkt å kaste den med det første.
Kjeler inngår i Oppvaskritualet, og siden jeg ikke har tenkt å vaske kopper akkurat nå, er det jo helt teit å tømme den dagsgamle suppen i do.  Det blir nesten like dumt som å vaske to kniver og ikke de resterende 15.
Likeledes kan jeg unngå å se på en sammenkrøllet papirlapp på gulvet, siden jeg uansett ikke skal støvsuge gulvet før i morgen.
Dere skjønner tegninga?

Jeg kunne utbrodert i det vide og det brede for å forklare dere hvorfor jeg ikke kan slutte å røyke før jeg får ryddet kjøkkenskapene, eller hvordan grunnen til at jeg ikke får skrevet oppgaven min er at jeg ikke har en brødboks, men jeg tviler på at det finnes noen underholdningsverdi i akkurat dette, og som dere sikkert skjønner, så er den røde tråden eller fornuften temmelig mørkelagt også for meg.


Selv om jeg ikke får gjort så mye fornuftig som jeg skulle ønske, så får jeg i det minste tenkt desto mer.
Jeg skulle nok heller slått meg på et snevert filosofistudium i stedet for sosionomstudiet, hehe, men jeg ville vel kanskje ikke fullført siden jeg uansett ikke ville klart å tenke alle tankene i hele verden :o)

Nuvel.
Slik går no dagan
(for å si det med min iboende og sterkt undertrykte trønder)

Ellers begynner sola så smått å varme, og jeg klarer å bli skikkelig glad over det faktum at jeg kan gå på tørr asfalt (selv om dette selvsagt innebærer at jeg må gå midt i gata, og ikke på fortauet)
Jeg gleder meg til alle de små fine tingene jeg kan gjøre om sommeren, og jeg koker over av ideer jeg uansett ikke har tid til å gjøre noe med med det første.
Jeg har tenkt ut en helt ny måte å strikke på, og jeg vet hva jeg skal gjøre med de to sekkene med klær jeg egentlig hadde tenkt å bære tilbake til Fretex.
Jeg har tenkt på geniale julegaver til nesten alle i familien, og jeg har ryddet i roteskapet til barnet (og ble overveldet ved oppdagelsen av at hun har cirka 3 000 tusjer)

Dessuten har jeg atter en gang skrevet svada i bloggen min, så det kan jo tyde på at flaskehalsen er knust, og at ordene mine atter strømmer fritt?

Det er forresten rørende å se at det er så mange av dere som er innom hver eneste dag selv om jeg ikke skriver noenting. 

Og til dere som har opplevd at kommentarene deres har forsvunnet etter at dere har skrevet de, så er det ikke jeg som har slettet. Jeg får fortsatt mail hver gang noen har kommentert her i bloggen, men når jeg da skal klikke meg inn for å svare, så er de borte !
Når jeg får ånden over meg (dvs når det er sånn cirka elleve dager igjen til eksamen) kan det godt hende at jeg flytter småsnakket mitt over til eget domene, og da blir jeg jo sjef !


Ha fortsatt fine dager, folkens :o)

3 kommentarer

Betty42

06.03.2007 kl.20:07

Synes det var koselig "svada" jeg.

Lykke til med lesing, oppgave, røykeslutttanken og rydding i skapene. Gjør bare en ting om gangen da.

Betty

Goredom

07.03.2007 kl.10:53

Det kalles PROKRASTINERING. Å lese Nygårdshaug i badekaret istedet for å lese pensum, det er prokrastinering det.

Uansett: Lykke til med pensumlesingen. Si fra om du finner en vei ut av prokrastineringslabyrinten. Jeg har rotet meg bort, langt der inne en plass. :)

Cecilium

07.03.2007 kl.19:30

Betty: Tusen takk. Det årner seg nok til slutt :o)

Goredom: Jeg skal gi deg beskjed dersom jeg finner en fornuftig vei ut. Ellers er det jo noe i dette med felles skjebne osv.

Procrastinators: leaders of tomorrow

Skriv en ny kommentar

hits